Als je regelmatig een slechte adem hebt is dat niet aangenaam. Deze wordt door bacteriën veroorzaakt dus het is zaak dat je deze zo snel mogelijk probeert te bestrijden. Daarmee pak je het probleem ook meteen bij de bron aan. Er zijn verschillende middelen in de handel waarmee een slechte adem tegen gegaan kan worden. Zoek een middel dat bij je past maar ook iets dat niet alleen de slechte adem maskeert voor korte tijd. Op die manier blijf je er namelijk last van houden en bestrijd je enkel het gevolg en niet de oorzaak van het probleem.

Goed en regelmatig spoelen kan zeker helpen

Een slechte adem kan ook bestreden worden met een mondwater. Heb je vaak last (structureel een slechte adem heet halitose) dan is regelmatig spoelen met een mondwater dat voor jouw klachten geschikt een goed idee. Zo kun je bijvoorbeeld bij verschillende problemen kiezen voor Oravall mondwater. Dit mondwater is geschikt om te gebruiken bij klachten zoals een slechte adem (al dan niet structureel), bij ontstoken of gevoelig tandvlees, bloeden tijdens het poetsen en wondjes in de mond. Het kan tevens ingezet worden als je last hebt van een vieze smaak in je mond, amandelstenen of aanslag op de tong. Het middel werkt veilig en herstelt de natuurlijke balans in je mond. Omdat er meer speeksel wordt aangemaakt in de mond worden de slechte bacteriën die klachten veroorzaken meteen goed aangepakt en worden de goede met rust gelaten.

Maak je mond minder droog met kauwgom

Als je graag eens op een stukje kauwgom kauwt kan deze ook gebruikt worden om een slechte adem tegen te gaan. Hiervoor kies je dan geen gewone kauwgom maar een soort die daar speciaal voor ontwikkeld is. Dit kan een kauwgom zijn zoals Moist-R®. Deze kauwgom bevat alleen natuurlijke ingrediënten en er komen geen kunstmatige hulpstoffen aan te pas. Daarom kun je de kauwgom zo vaak gebruiken als je maar wilt. Je krijgt er een frisse adem van door de smaak die eraan zit maar omdat je tijdens het kauwen meer speeksel aanmaakt creëer je een vochtigere mond en daar houden de bacteriën die een slechte adem veroorzaken niet bepaald van. In de kauwgom zitten geen mogelijk slechte hulpstoffen zoals toegevoegde suikers of andere zoetstoffen. Zo word je er niet dik van en geeft de kauwgom geen vervelende nasmaak.

Pak bacteriën op de keelamandelen goed aan

Keelamandelen kunnen ook een rol spelen als het om een vieze smaak in  je mond of een slechte adem gaat. Als er restjes viezigheid achterblijven kunnen daarom bacteriën groeien. Deze zorgen voor kleine brokjes die zich op de amandelen nestelen en die vies smaken. Een goede manier om deze zelf weg te halen is door het Tonsil Fresh Cupping Glass te gebruiken. Hiermee haal je de brokjes en de bacteriën snel weg. Zo kunnen ze niet meer richting de mond gaan en zijn ze niet meer de oorzaak van een slechte adem. Het apparaat kost wel wat in aanschaf maar werkt wel bijzonder efficiënt en is degelijk uitgevoerd.

Ga de vorming van teveel neusslijm tegen met behulp van druppels

In neusslijm zitten vaak bacteriën want dit vinden ze een prettige plek. Maak je meer neusslijm aan dan anders, bijvoorbeeld omdat je verkouden bent of last hebt van een allergie? Dan is de kans natuurlijk ook vele malen groter dat er zich meer bacteriën in nestelen. Deze kunnen voor een vervelende smaak in de mond en daarmee een slechte adem zorgen. Om dit tegen te gaan kun je de Tonsil Fresh Nasal Sinus Drops gebruiken. Deze druppels werken op basis van saline en xylitol waarmee de vorming van slijm en bacteriën wordt tegengewerkt en je een betere en frissere adem krijgt.

Een schone en ontsmette tong maakt veel verschil

Als je tong voor een vervelende smaak in je mond zorgt en je er ook nog eens een slechte adem van krijgt is het zaak dat je deze goed reinigt. Weet je niet zo goed wat je daarvoor nodig hebt? Kies dan voor de Tongue Clean Kit want hier zit alles in. De set bestaat uit een OraBrush, OraGel en California Breath tongdruppels. De gel breng je op de tong aan en schraap je er met borstel van achter naar voren weer af als deze even ingetrokken is. Daarna doe je er wat druppels op. Op die manier ga je niet alleen de slechte adem langdurig tegen maar heb je ook een schone tong hetgeen goed is voor je algehele gezondheid.

Poetsen maakt je mond vochtiger

Poetsen en nog eens poetsen…prima als je een gezond gebit wilt maar het is daarbij vooral zaak dat je de juiste tandpasta kiest. Heb je te maken met een mondprobleem zoals een slechte adem, een vieze smaak of een droge mond? Kies dan voor de Oxyd-8 tandpasta. Deze kan daarvoor namelijk een oplossing bieden en zelfs nog voor meer problemen. De tandpasta werkt met actieve zuurstof waardoor de tanden, het tandvlees en de amandelen waarop schadelijke bacteriën huizen die de slechte adem veroorzaken bij de bron worden aangepakt. Zo wordt je mond vochtiger en dat vinden bacteriën geen prettige leefomgeving. Op die manier voorkom je dat ze groeien en is je adem ook meteen een heel stuk frisser.

Slechte bacteriën aanpakken zonder water

Even geen kans om je tanden te poetsen of je mond te spoelen maar heb je wel een frisse adem nodig? Dan kunnen de pastilles van Dr. Katz je ook helpen. Je krijgt er een minder droge mond door omdat je meer speeksel aanmaakt. Door de wat vochtigere omgeving gedijen de schadelijke bacteriën die mondproblemen veroorzaken veel minder goed en pak je het probleem meteen daadwerkelijk bij de bron aan. Doordat er geen suikers of zoetstoffen aan de Lozenges zijn toegevoegd zijn ze niet slecht voor de tanden of het gewicht en kunnen ze ook geen bijwerkingen geven. Daarnaast doen ze meer dan alleen de geur maskeren en zorgen ze voor een definitieve oplossing van de problemen.